Om oss

Fernox grundades 1964 och är en ledande tillverkare av kemiska vattenreningsprodukter, filter för centralvärmesystem, förbrukningsvaror för VVS och diagnostiska provningstjänster. Fernox har bedrivit en banbrytande utveckling av energieffektiva produkter samt traditionell och förnybar teknik för hushåll och kommersiella applikationer. Verksamheten är engagerad i ett progressivt forsknings- och utvecklingsprogram och har investerat i ett omfattande internt FoU-team med forskare baserade i Storbritannien, USA och Indien.

Huvudkontoret ligger i Woking, Storbritannien med tillverkningsanläggningar i Storbritannien och Europa och kontor i Frankrike, Tyskland, Italien, Belgien, Nederländerna, Ungern, Kina och USA, med planer på att expandera ytterligare till Östeuropa och Asien. Fernox är ett dotterbolag till MacDermid Enthone Industrial Solutions, en global diversifierad tillverkare av högteknologiska specialprodukter och leverantör av tekniska tjänster, och är en affärsenhet inom Element Solutions Inc (NYSE: ESI). Element Solutions Inc är ett ledande företag inom specialkemikalier, med en verksamhet som levererar ett brett sortiment av lösningar som förbättrar produkter som människor använder varje dag.

Under 2019 registrerades det globala varumärket Fernox som ett brittiskt företag, Fernox Ltd, för att återspegla en förändring i bolagsstrukturen.

Forskning och utveckling

Fernox har en unik och dedikerad FoU samt tekniskt serviceutbud som återspeglar branschens förändrade krav och växande tekniska krav. Fernox ligger i framkant när det gäller innovation och drar nytta av 13 FoU-tekniska centra, som bemannas av 250 forskare och ingenjörer över hela världen.

Fernox tillämpar en strikt policy med företagsansvar som främjar bästa praxis och förbjuder djurförsök. Dess kemiska produkter överträffar avsevärt branschstandarder och har tilldelats godkännanden och ackrediteringar av Energy Savings Trust Registered, KIWA, WRAS, Belgaqua och Buildcert.

Utvalda produkter

Country